loading...
ubuntucenter
kasit بازدید : 124 سه شنبه 18 شهریور 1393 نظرات (0)

روزنامه ابتکار گزارش می دهد :

گروه جامعه و شهروند– در هفته‌هاي گذشته استفاده از تکنولوژي‌هاي جديد ارتباطي و نرم افزارهاي اينترنتي به يکي از مباحث داغ در کشور تبديل شده، به گونه اي که رئيس جمهور حسن روحاني نيز به فاصله چند روز، هم با طعنه و هم به صراحت، به هواداران بستن فضاي مجازي گفت که محدود کردن اين فضا مشکلي را حل نخواهد کرد. وي در نشست خبري خود به مناسبت يک سالگي دولتش به طعنه گفته بود «آدم پاي اينترنت خوابش مي‌برد» و دو روز پيش نيز در شهر مقدس مشهد به صراحت گفته بود: «ديوار و فيلتر کارساز نيست».مخالفان نيز تلاش کرده بودند با توسل به استفتاء از دفتر مراجع اين موضوع را با چالش‌ها فقهي مواجه کنند که البته موفق نشدند. چرا که آيت الله مکارم شيرازي با تکذيب برخي اظهارات منتسب به خود، اين حربه را خنثي کردند.اين مباحث پيرامون فيلترينگ در حالي مطرح مي‌شود که تازه ترين نظرسنجي مرکز پژوهش‌هاي وزارت ورزش و جوانان از استفاده 69 درصدي جوانان از فيلتر شکن خبر مي‌دهد. امري که لزوم توجه جدي به اين موضوع را بيشتر نشان مي‌دهد. رييس مرکز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردي وزارت ورزش و جوانان با اشاره به نتايج پيمايش ملي ارزش‌ها و نگرش‌هاي جوانان درباره استفاده از اينترنت، گفت: طبق نتايج اين تحقيق 67.4 درصد از جوانان از اينترنت استفاده مي‌کنند که 19.1 درصد آنان براي چت، 15.3 درصد به منظور ارتباط با شبکه‌هاي اجتماعي، 15.2 درصد براي سرگرمي و بازي و 10.4 درصد براي تحقيق و پژوهش‌هاي علمي از اينترنت بهره مي‌برند.محمدتقي حسن‌زاده در گفت‌وگو با ايسنا، درباره پيمايش ملي ارزش‌ها و نگرش‌هاي جوانان گفت: اين پيمايش از سال 79 هر سه سال يک بار در سطح کشور اجرا شده است. موج ششم اين پيمايش با هدف شناخت نگرش‌ها و رفتارهاي اجتماعي و فرهنگي جوانان 15 تا 29 سال سراسر کشور در سال 92 در بين 15 هزار نفر به عنوان جامعه نمونه - که معرف ملي و استاني جمعيت جوان کشور هستند- انجام شده است.وي با اشاره به محورهاي مورد مطالعه اظهار کرد: هويت در ابعاد فردي، ديني ملي و انقلابي، خانواده، ازدواج و طلاق، رفاه و تامين اجتماعي، اخلاق و تربيت، جمعيت و مهاجرت، مشارکت اجتماعي و سياسي، اشتغال و مهارت‌آموزي، فضاي مجازي، رسانه و ارتباطات، اوقات فراغت، آموزش، دانش و پژوهش، مسکن، تربيت‌بدني و ورزش، جرايم و آسيب‌هاي اجتماعي، خلاقيت و ابتکار، بهداشت و سلامت و تهاجم فرهنگي، 17 مساله و موضوع اصلي جوانان در اين مطالعه است.رييس مرکز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردي وزارت ورزش و جوانان با بيان اينکه اين مطالعه با رعايت ويژگي‌هاي سني و جنسي، سطح تحصيلات، دين، شغل، اقتصاد، زبان و قوميت انجام شده است، گفت: 50.1 درصد پاسخگويان مرد و 49.9 درصد آنان زن بوده‌اند. اين مطالعه در ميان گروه‌هاي مختلف تحصيلي از دانش‌آموزان دوره ابتدايي گرفته تا دکترا و دانشجويان حوزه و زنان خانه‌دار، سربازان و... انجام شده است.
69.3 درصد جوانان از فيلترشکن استفاده مي‌کنند
وي با اشاره به نتايج به دست آمده در اين پيمايش در مقوله استفاده جوانان از اينترنت، گفت: کمتر از پنج درصد از جوانان از اينترنت براي مراجعه به سايت‌هاي غيراخلاقي و موارد غيرضروري استفاده مي‌کنند و 12.3 درصد از اينترنت براي دانلود فيلم، موسيقي و عکس بهره مي‌گيرند.رييس مرکز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردي وزارت ورزش و جوانان درباره دلايل استفاده جوانان از شبکه‌هاي اجتماعي اظهارکرد: 39 درصد از پاسخگويان فراراز تنهايي و سرگرمي، 22.3 درصد از آنان ارتباط و تبادل تجربه را انگيزه خود براي استفاده از شبکه‌هاي اجتماعي ذکر کردند و کمتر از 5 درصد از اين افراد از شبکه‌هاي اجتماعي براي مسائل غيرضروري استفاده مي‌کنند. ضمن اينکه 69.3 درصد پاسخگويان براي بهره‌گيري از اينترنت از فيلترشکن استفاده مي‌کنند. وي ادامه داد: کمتر از پنج درصد از جوانان از اينترنت براي مراجعه به سايت‌هاي غيراخلاقي و موارد غيرضروري استفاده مي‌کنند و 12.3 درصد از اينترنت براي دانلود فيلم، موسيقي و عکس استفاده مي‌کنند.رييس مرکز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردي وزارت ورزش و جوانان درباره دلايل استفاده جوانان از شبکه‌هاي اجتماعي اظهارکرد: 39 درصد از پاسخگويان فراراز تنهايي و سرگرمي، 22.3 درصد از آنان ارتباط و تبادل تجربه را انگيزه خود براي استفاده از شبکه‌هاي اجتماعي ذکر کردند و کمتر از 5 درصد از اين افراد از شبکه‌هاي اجتماعي براي مسائل غيرضروري استفاده مي‌کنند. ضمن اينکه 69.3 درصد پاسخگويان براي بهره‌گيري از اينترنت از فيلترشکن استفاده مي‌کنند.
82 درصد از جوانان به مسلمان بودن خود افتخار مي‌کنند
حسن‌زاده درباره نتايج به دست آمده در سنجش هويت ديني و ملي جوانان ايراني نيز افزود: 82 درصد از جوانان از مسلمان بودن خود کاملا احساس افتخار مي‌کنند و 68.1 درصد آنان گفته‌اند که در صورت بروز مشکل براي کشور در حفاظت از مرزهاي ايراني مي‌کوشند.وي افزود: از بعد انقلابي 72.5 درصد پاسخگويان معتقدند که بايد از جمهوريت و اسلاميت نظام حفاظت کرد. 78.9 درصد از زندگي در روابط خانوادگي خود راضي هستند و 81.7 درصد از آنان نيز در خانواده خود احساس آرامش، رضايت و امنيت مي‌کنند.
مخالفت 82.6 درصدي جوانان با انتخاب همسر از طريق فضاي مجازي
رييس مرکز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردي وزارت ورزش و جوانان درباره آمار به دست آمده در اين پژوهش در زمينه ازدواج و طلاق نيز گفت: 82.6 درصد جوانان مخالف انتخاب همسر از طريق فضاي مجازي هستند، همچنين 55.6 درصد آنان معتقدند که پايبندي به سنت‌هاي ازدواج مانند برگزاري مراسم، مهريه و جهيزيه تاثير خوبي در پايداري زندگي مشترک دارد.حسن‌زاده با اشاره به نظرسنجي انجام شده در زمينه طلاق، اظهارکرد: 76.9 درصد جوانان معتقدند که مشکلات اقتصادي و فقر در وقوع طلاق موثر است. علاوه برآن به اعتقاد پاسخگويان، شغل نسبت به مسکن اولويت دارد و 68.4 درصد آنان معتقدند که دستيابي به مسکن از طريق اشتغال قابل حل است.وي افزود: به اعتقاد 86.4 درصد جوانان يافتن شغل نياز به سفارش، توصيه و روابط به جاي ضوابط دارد.
اعتقاد 41.8 درصد جوانان به کارآمدي آموزش در مدارس و دانشگاه‌ها
رييس مرکز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردي وزارت ورزش و جوانان درباره نتايج به دست آمده در زمينه آموزش گفت: 41.8 درصد جوانان اعتقاد دارند که آموزش مدارس و دانشگاه‌ها کارآمد است.
58.3 درصد جوانان مسئوليت اوقات فراغت را با دولت مي‌دانند
حسن‌زاده با اشاره به نتايج به دست آمده درباره نحوه گذراندن اوقات فراغت جوانان اظهار کرد: به طور ميانگين اوقات فراغت جوانان درهفته 28 ساعت است که 56.1 درصد آنان اعتقاد دارند که گذران اوقات فراغت بايد همراه با خانواده باشد. به اعتقاد 58.3 درصد جوانان مسئوليت برنامه‌ريزي براي اوقات فراغت بايد برعهده دولت باشد.وي درباره داده‌هاي به دست آمده در زمينه تماشاي تلويزيون، گوش دادن به موسيقي، استفاده از رايانه و ورزش کردن به عنوان روش‌هاي گذران اوقات فراغت، گفت: 65.8 درصد هر روز تلويزيون تماشا کرده و 52.9 درصد روزانه موسيقي گوش مي‌کنند. 42 درصد از رايانه استفاده کرده و 23.7 درصد از جوانان نيز هر روز ورزش مي‌کنند که ميزان ورزش جوانان نسبت به پژوهش سه سال قبل، 10 درصد افزايش يافته است.
30 درصد از جوانان به هيچ وجه ورزش نمي‌کنند
حسن‌زاده با بيان اينکه 71.6 جوانان ورزش مي‌کنند، تصريح کرد: 47.9 درصد آنان يک تا دو ساعت طي روز اين کار را انجام مي‌دهند و حدود 30 درصد از جوانان به هيچ وجه ورزش نمي‌کنند.رييس مرکز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردي وزارت ورزش و جوانان درباره علت ورزش نکردن جوانان اظهارکرد: 36.5 درصد از آنها فرصت نداشتن و کارهاي مهم‌تر از ورزش را علت ورزش نکردن عنوان کردند. 29.7 درصد حوصله نداشتن، 26.5 درصد فرصت نداشتن، 19.7 درصد دسترسي نداشتن به امکانات ورزشي و 14.7 درصد هزينه گران باشگاه‌ها را دليل اين امر توصيف کردند و به اعتقاد 14.4 درصد نيز دسترسي جوانان به امکانات ورزشي ضعيف است.وي درباره مهم‌ترين مشکلات استفاده از امکانات ورزشي، گفت: 33.6 درصد هزينه بالاي اماکن ورزشي و 24 درصد دوري اين اماکن از محل زندگي را مهم‌ترين علل مشکلات استفاده از امکانات ورزشي ذکر کردند.
امکانات موجود در زمينه بهداشت براي 40.6 درصد از جوانان راضي‌کننده نيست
حسن‌زاده به نگرش جوانان در اين پيمايش نسبت به بهداشت و سلامت خود اشاره کرد و افزود: 40.6 درصد از جوانان معتقدند که امکانات موجود در زمينه بهداشت راضي‌کننده نيست. وي در مورد نحوه دستيابي جوانان به اخبار گفت: 45.5 درصد آنها صداوسيما را با عنوان رسانه مورد اعتماد براي دستيابي به اخبار ذکر کردند و 13.3 درصد آنان از شبکه‌هاي ماهواره‌اي براي اطلاع از اخبار استفاده مي‌کنند.
76.4درصد جوانان رعايت مسائل شخصي در روابط دختر و پسر را براي حفظ عفاف ضروري مي‌دانند
وي درباره نتايج پيمايش ملي ارزش‌ها و نگرش‌هاي جوانان در حوزه عفاف و حجاب گفت: 76.4 درصد پاسخگويان، رعايت مسائل شخصي در روابط دختر و پسر را براي حفظ عفاف ضروري مي‌دانند. 42.7 درصد جوانان نيز معتقدند حفظ عفاف ربطي به نوع پوشش ندارد.رييس مرکز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردي وزارت ورزش و جوانان با اشاره به مهم‌ترين دلايل جوانان از نگاه پاسخگويان براي مهاجرت به خارج از کشور اظهار کرد: 43.4 درصد پاسخگويان دستيابي به رفاه و آينده بهتر را دليل انجام اين کار ذکر کردند.
بيشترين نگراني‌هاي جوانان
حسن‌زاده درباره بيشترين نگراني‌هاي جوانان اظهار کرد: 30.6 درصد جوانان مسائل مالي و اقتصادي، 28.9 درصد آنان اشتغال مناسب، 10.8 درصد تحصيل و قبولي در کنکور و7.5 درصد از جوانان نيز ازدواج را بيشترين نگراني خود ذکر کرده‌اند.وي درباره مهم‌ترين شاخص‌هاي زندگي خوب از نظر جوانان در اين پيمايش نيز گفت: 36.8 درصد موفقيت اجتماعي و منصب شغلي بالا، 31.6 درصد برخورداري از خانواده و دوستان دلسوز و 23.7 درصد نيز درآمد بالا را مهم‌ترين شاخص‌هاي زندگي خوب دانسته‌اند.
هزينه‌هاي مهم براي خانواده از ديد جوانان
رييس مرکز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردي وزارت ورزش و جوانان مسکن، سلامت، ازدواج، تحصيل و تفريح را مهم‌ترين هزينه‌ها از نظر جوانان براي خانواده برشمرد. حسن‌زاده در پايان درباره مهم‌ترين وظيفه دولت از نظر جوانان گفت: 47.3 درصد پاسخگويان تامين شغل و امنيت شغلي، 20.8 درصد امنيت اجتماعي و اقتصادي و 15.1 درصد حل مشکل مسکن را مهم‌ترين وظيفه دولت در حوزه جوانان ذکر کردند.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    آمار سایت
  • کل مطالب : 362
  • کل نظرات : 10
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 8
  • آی پی امروز : 132
  • آی پی دیروز : 132
  • بازدید امروز : 492
  • باردید دیروز : 311
  • گوگل امروز : 4
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 3,764
  • بازدید ماه : 8,000
  • بازدید سال : 68,206
  • بازدید کلی : 330,185